Знаете ли какви други странни медицински синдроми се срещат по света?

...
Знаете ли какви други странни медицински синдроми се срещат по света?
Коментари Харесай

9 от най-странните медицински синдромa

Знаете ли какви други странни медицински синдроми се срещат по света? Е, става известно, че не са един и два:

Синдром на извратения усет

Това е доста необичайно и рядко психическо разстройство, което предизвиква вкус към почва, въглени, хартия и други предмети. Не е открита повода за появяването на синдрома, само че се счита, че е резултат от дефицит на минерали и се среща най-често при бременни дами и деца от небогати фамилии.

Синдром на върколака

Хипертрихозата, или синдрома на върколака, е здравно положение при което се следи несъразмерен напредък на косми – нормално в горната половина на тялото, в това число лицето. Има единствено към 50 документирани случая и множеството от тях са излъчени по завещание. През 2008г. в Колумбийския университет откриха, че инжекция с тестостерон може доста да помогне за унищожаване на окосмението за дълго време при болните от синдрома.

Алергия към водата

Това е заболяване на кожата, което се характеризира с развиването на тежък обрив при контакт на кожата с водата. Симптомите могат да се появят директно след контакт с вода или мокър въздух и могат да продължат повече от час. Симптоми се следят и при потене, вятър, температурни разлики, промяна на облеклата, контакт със синтетични материи и при лягане за сън. Състоянието може да продължи с години.

300 оргазма дневно

Сладкият синдром предизвиква спонтанна възбуденост, със или без оргазъм, без да е подбудена от характерни усеща или полово предпочитание.

Синдром на непознатия акцент

Това е говорно разстройство, което предизвиква внезапна смяна в говора, интонацията и произношението. Смята се, че се получава при контузия на мозъка, като при сърдечен удар или удар по главата и нормално се развива 1-2 години след пострадването. От 50-60 познати случая от 1941г. насам, единствено няколко индивида са съумели да върнат първичния си диалект.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР